add

Başkanın Basın Açıklaması / 2015-12-07

ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNDE BİRLEŞELİM

BASIN AÇIKLAMASI

 

Atatürk’e ve Cumhuriyete yapılan çirkin saldırılar sınır tanımıyor. Atatürk sevgisinin ve Cumhuriyete bağlılığın milyonlarca yurttaşımızda nasıl kök saldığını görenler bu saldırılarını azgınlık ve terbiyesizlik noktasının da ötesine götürüyorlar.

Cumhuriyetimizin 92.yıl kutlamalarındaki büyük coşku ile Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümünde, büyük Önder’e olan bağlılık ve sevginin bir kez daha kendini göstermesi bu saldırganlığın boyutlarını en üst noktaya taşıdı. Bu saldırganlıklarını özellikle 10 Kasım günü devam ettirmeleri birlik ve bütünlüğümüzü bozmak isteyen Emperyalist merkezlerden işaret ve cesaret aldıklarını göstermektedir.

Bu saldırganlıkta ön sırayı kimseye kaptırmayan yeni Akit adlı sözde basın ve medya kuruluşunun temelli kapatılması yönünde siyasal iktidarın harekete geçmesini talep etmekteyiz. Atatürk anıtı yerine “çay bardağı heykeli” konulması İLE MANİSA VALİSİNİN BAŞI AÇIK KADINLARIMIZA İLİŞKİN OLARAK YAPTIĞI AŞŞAĞILAYICI AÇIKLAMA VE uygulamalarA hemen son verilmesini istiyoruz. TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCU İRADESİNİ UNUTTURMAYA, DIŞLAMAYA Birlik ve beraberliğimizi BOZMAYA ÇALIŞAN ZİHNİYETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ açısından bunlarIN çok önemli OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ.

Bu türden çirkin saldırılara karşı Cumhuriyet savcılarının derhal harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki “siyasi vesayet söylemleri” de doğal olarak güç kazanacaktır. SİYASİ, İDARİ VE ADLİ MAKAMLARI HİÇ BİR GÜÇTEN KORKMADAN GÖREVLERİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ.

Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları ATATÜRK ‘e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa yaratmak ise, amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak bu saldıRIlara karşı BÜYÜK MİLLETİMİZİN sabrının sonsuz olduğuda düşünülmemelidir.

Her fırsatta dini referanslar gösterenlerin İslam dininde “ ölen insanların arkasından kötü konuşulamayacağı” etik anlayışını dahi çiğneyerek, Türk yurduna ve Cumhuriyetine hayat veren Büyük Önder’in anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyor, tüm Bursalıları bulunduğu yerlerdeki Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz. Bu ve benzeri saldırılara yeltenenleri layık oldukları tarihin karanlık sayfalarına gönderiyoruz.

Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümü Atatürk İlke ve Devrimleri’ nin noksansız uygulanmasıyla mümkündür. Atatürk’ten uzaklaştıkça karanlığa gömülürüz. Atatürk’e yaklaştıkça Aydınlığa, Huzura,                Kardeşliğe ve Barışa kavuşuruz. Ülkemiz, Bölgemiz ve tüm Dünya Atatürk’ün politikalarını uygulayarak içinde bulunduğu kaRGAŞA ortamından kurtulabilir.

Tüm İnsanlığı Atatürk’te Birleşmeye Çağırıyoruz.

                                                                                             

 

ATATÜRK TÜRKİYEDİR, TÜRKİYE ATATÜRK.

NE SENDEN VAZGEÇERİZ, NE DE ESERİNDEN

Galeri